24 november 2015

En månad kvar och några ord på vägen.


24 NOVEMBER - PRICK EN MÅNAD TILL JULAFTON


Nämen, så var det minsann bara en månad kvar till julafton, hur gick det till egentligen? Hög tid att börja julfixa med andra ord. Planera gärna in bakningen tidigt, bullar, godis och kakor kan ligga i frysen. Rulla köttbullar och gör grönkål och brunkål redan nu, frys in och då har ni mer tid över till annat dagarna innan julafton. Köp julklapparna redan nu, så har ni tid att slå in dem fint och kanske till och med ha dem framme för att beundra ett tag innan julafton.


Är ni många på julafton? Dela upp uppgifterna, någon tar med sig Jansson, någon fixar skinkan, snapsen görs snabbt ett par veckor innan och godis går att köpa om en inte orkar tillaga. Tillaga en enkel och grön sallad för lite färg på julbordet, det tar inte många minuter att riva lite salladsblad, skära lite tomater, kärna ut ett granatäpple och blanda med lite grönkål.


Förenkla julklappsprocessen, kanske behöver en inte köpa julklappar alls, kanske kanske det räcker med en var? Kanske ger en bara till barnen eller kör julklappsleken. Det finns så många sätt att hantera julklappar, och alla sätt är rätt, huvudsaken är att det blir en härlig jul.


Städa inte ihjäl dig, ingen kommer titta under soffan. Bädda sängen, fluffa till kuddarna och plocka undan, det kommer en långt med. Kanske toaletten behöver en omgång men ingen kommer kolla i tvättstugan (om det finns en i huset/lägenheten). Se till att alla i familjen hjälper till, de barn som möjligtvis finns i familjen får städa sina rum, alla får plocka undan och dammsuga kan de flesta som är över 8. Det finns ingen anledning att en eller två personer ska slita ihjäl sig.


Gör det som passar dig och din familj/omgivning. Det är du som ska trivas, du som ska vakna glad på julafton och känna ett lugn, inte stress och ingen press om att julen ska vara på ett visst sätt. Julen är personlig. Julen är din.


Glöm aldrig det.


Det är en månad kvar till julafton och om det är något jag vill kunna ge er så är det lugn, framförhållning och mindre press. Julen bör förhoppningsvis vara härlig, mysig och avslappnad men framförallt bör den vara personlig. Så bortse från alla måsten, gör det som hinns med, orkas med och känns rätt. Förhoppningsvis gör det er jul till en fantastiskt, härlig, underbar och minnesvärd jul.
2 kommentarer:

  1. Helt rätt! Tänker extra mycket på det den här julen. Det enda jag behöver för att få en bra jul är familjen.

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!