9 november 2015

Julens mysigaste - isländska fårskinn.DET HÄR ÄR JOHAN.


Något jag längtat länge efter är att få gosa in julen med ett härligt fårskinn, gärna isländskt får. & på Huseby hittade vi det absolut mest perfekta stället. Ni kanske vet hur det är, ni som letar fårskinn. De är oftast rätt dyra och det finns inte så många. Förra året försökte jag mig på att köpa några på Tjolöholms marknad men de hade bara ett vitt skinn och det räckte inte för mig. Men här. Oj, oj, oj. Det var bara att välja och vraka. Bland isländska och gotländska, bland gråa, svarta, vita, fläckiga, enorma (ihopsydda) och otroligt mjuka.


Ja ni ser ju på bilderna, det är fantastiska fårskinn, mjuka som få och alldeles, alldeles underbara.


Jag köpte fyra. En får liksom passa på när en hittar, och jag hade ju faktiskt spanat in mig på detta redan tidigare, det var ett av attraktionerna med att åka till Huseby. Sen att marknaden var mycket bättre än vad jag hade trott var ett stort plus i kanten.
Fick en känsla av Grottbjörnens folk, de barnvänliga delarna, när jag såg alla dessa fantastiska fällar. Jag förstod plötsligt hur en hård, kall och mörk grotta nog kunde kännas rätt hemtrevlig och mysig, bara man fyller den med härliga skinn och en varm eld.Nu finns de ju de som aldrig skulle köpa skinn och det är såklart upp till var och en. Johan verkar ta väldigt väl hand om sina djur och han är en väldigt sympatisk och trevlig man. Plus uppenbarligen en bra försäljare (som sagt, nästan alla gick omkring med var sitt fårskinn under armen)
Johan är en riktigt spexare och när han hörde att jag hade en julblogg så ville han såklart bidra med lite härliga bilder. Så han knallade bakom ett skynke och kom ut med den ena fällen efter den andra och visa upp. Mest försökte han nog övertala Jenny att hon absolut behövde ett fårskinn (tyvärr gick han bet på just henne) och ett tag så var hon nog lite sugen men nej, det blev inget. Men vi fick i alla fall skratta och se den ena fällen vackrare än den andra. & vissa så stora att det hade kunnat vara en vinterrock till Chewbacca.
Här ligger mina underbara fällar och väntar på att få följa med mig in och bädda in hela vardagsrummet i vitt fluff. För det är verkligen fluffigt, mjukt och härligt (och lite juligt) med alla dessa fällar.
Johan vinkar hejdå men kommer såklart att finnas på Huseby julmarknad ända tills de stänger nästa söndag. Så för er som letar härliga fårskinn, Huseby is the shit. Johan och hans fällar hittar ni längst in på området, strax efter julcafét. & har ni inte möjlighet att ta er till Huseby så kanske ni har möjlighet att ta er till Björnstorp utanför Lund. På Björnstorps julmarknad, som är den 5-6 december,  kommer Johan stå med sina fårskinn och då har ni möjlighet att införskaffa världens gosigaste och finaste skinn. Så passa på. Jag kommer iaf definitivt vara där. Sen tror jag att mannen har satt stopp för fler fårskinnsinköp men vi får väl se...3 kommentarer:

  1. Jag var inte bara lite sugen! Det var verkligen underbara fällar. Rekommenderar varmt Huseby jul, särskilt i sällskap med en julälskare av rang som Helene.

    SvaraRadera
  2. Vi köpte av honom förra året på Björnstoprs julmarknad och vi var sugna även i år igen men vi får ge oss till tåls till nästa år istället. Underbara lammskinn som är väldigt prisvärda, kan varmt (i dubbel bemärkelse ;) ) rekommenderas!

    SvaraRadera
  3. hej vart kan jag köpa dina fårskinn jag bor i örebro

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!