HEMLAGAT JULGODIS MED SAFFRANSSMAK Att göra julgodis hemma är både enkelt och så sjukt gott, svårt att få det att vara fram till jul bara :-D Här har jag gjort saffransfudge och för att vara på den säkra sidan så frös jag in i princip nästan allt omedelbart. Så att fudgen är redo att tas fram lagom till julfester och julfirande. För att göra denna fudge skulle jag rekommendera en koktermometer. INNEHÅLL: 2 1/2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 3 msk sirap 150 gram vit choklad 1 kuvert med saffran
Koka ihop grädde, strösocker och sirap. Använd en termometer och se till att smeten når ca 117 grader. Ta bort kastrullen från plattan och bryt ner chokladen i smeten. Rör runt så att chokladen smälter. Mortla lite socker och saffran i en mortel och häll i smeten. Klä en liten form med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och häll i smeten. Låt svalna ute eller i kyl. När smeten har stelnat häller du upp den på en skärbräda och skär i lagom stora bitar. Ät direkt eller frys in i fryspåsar i frysen.
För upptining, ta fram påsen med fryst fudge ett dygn innan ni ska äta den och låt den sakta tina i kylskåp. Redo för gottebordet på julafton och alla fester runt jul :-)
|
27 november 2015
Sjukt god Saffransfudge
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
MERRY CHRISTMAS!
& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.
Välkommen åter!