27 november 2015

Sjukt god SaffransfudgeHEMLAGAT JULGODIS MED SAFFRANSSMAK


Att göra julgodis hemma är både enkelt och så sjukt gott, svårt att få det att vara fram till jul bara :-D Här har jag gjort saffransfudge och för att vara på den säkra sidan så frös jag in i princip nästan allt omedelbart. Så att fudgen är redo att tas fram lagom till julfester och julfirande.För att göra denna fudge skulle jag rekommendera en koktermometer.

INNEHÅLL:

2 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 gram vit choklad
1 kuvert med saffranKoka ihop grädde, strösocker och sirap. Använd en termometer och se till att smeten når ca 117 grader. Ta bort kastrullen från plattan och bryt ner chokladen i smeten. Rör runt så att chokladen smälter. Mortla lite socker och saffran i en mortel och häll i smeten. Klä en liten form med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och häll i smeten. Låt svalna ute eller i kyl. När smeten har stelnat häller du upp den på en skärbräda och skär i lagom stora bitar. Ät direkt eller frys in i fryspåsar i frysen.


För upptining, ta fram påsen med fryst fudge ett dygn innan ni ska äta den och låt den sakta tina i kylskåp. Redo för gottebordet på julafton och alla fester runt jul :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!