29 november 2015

Nutellafudge - kanske julens godaste godis.

O.M.G NUTELLAFUDGE


Alltså det här, det här är nog något av det godaste jag smakat. Jag äter inte godis just nu (kommer vräka i mig till jul så tänkte att ett litet uppehåll inte skadade)  men jag lagar och måste såklart smaka lite, lite, lite och den här var så god att jag nästan vräkte i mig prick alla bitar. Mannen var också eld och lågor så det jag var tvungen att frysa in gottisarna snabbt som attan för att det skulle finnas några kvar.


Så.Sjukt.Gott.


Jag har verkligen lärt mig de senaste åren att hemlagat godis är det absolut godaste och det är så mycket enklare än att baka (som tar lång tid enligt mig). Detta snor du ihop på ett nafs och det är inga större svårigheter, det enda en måste hålla koll på är gradantalet. Den här ska upp till 120 grader och precis som med saffransfudgen så behöver du en termometer. Visst, du kan testa att göra kulprovet men det är bra mycket enklare med en termometer.


Till denna behöver du:


3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
1,5 dl nutella


Blanda vispgrädde, socker och ljus sirap i en kastrull, koka upp till 120 grader, håll koll med en termometer. Ta bort kastrullen från värmen, blanda i smöret och rör ihop. Klicka i nutellan och rör. Smeten kan bli lite grynig men sätt tillbaka kastrullen på värmen, rör runt ordentligt och blanda ihop till en blank smet. Klä en liten form med bakplåtspapper eller alluminiumfolie och ställ för att stelna. När fudgen stelnat, skär upp i lagom stora bitar och frys in, snabbt, annars äts de upp :-)


Enjoy!
1 kommentar:

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!