11 november 2014

It's Christmas time in the city






GÖTEBORG - MIN BARNDOMS JULSTAD



Runt omkring i landet  börjar det pyntas i städer och byar och en av de vackraste julstäderna, tycker jag, är Göteborg, med Liseberg i spetsen. Som född och uppvuxen i Göteborg så var det alltid magiskt att som liten få åka in till stan, gå på Liseberg och vandra omkring på Avenyn och titta på alla julljus och dekorationer. Känna julkänslan och kanske få titta på tomten. Magiskt var ordet, magiskt. Precis som det ska vara när man är liten (och stor).



Nu är jag sugen på att uppleva den där magin igen. Så jag tror att jag ska boka in mig och familjen för en hotellnatt och att vi gemensamt ska uppleva Göteborg, så att jag får visa dem min barndom och min bakgrund på något vis. Sitta på små kaféer och dricka varm choklad (ni vet, i sådana där trähus som är så söta och gulliga och som är riktigt gamla), äta lussekatter, förhoppningsvis kunna kasta lite snöbollar på varandra medan vi vandrar genom ett vackert pyntat Trädgårn och kanske köpa julklappar i en av alla de små söta affärerna på Haga. Åka hissen på Gothia Tower och kanske passa på att äta julbord där för då får man gratis inträde till Jul på Liseberg. Win win!



& från där vi bor, strax utanför Malmö, tar det bara två och en halv timme att ta sig till Göteborg, med tåg eller bil, så det är rätt perfekt. Dessutom har jag min moster boendes i Göteborg och det skulle vara ett bra tillfälle att träffa henne också. (Hoppas nu inte på för mycket kära moster, inget är bestämt!)



Men ja, jul i Göteborg. Magiskt, vackert och säkert helt underbart. Jul på Liseberg öppnar nu på fredag (den 14 november) och har öppet fredag till söndag under november och sen nästan alla dagr i december med några få undantag (som måndagar, julafton etc, kolla på länken för mer info om öppetider etc).




1 kommentar:

  1. Va härligt det låter :) Jag har faktiskt aldrig varit i Göteborg men har också önskat att få åka dit på julen. Något år hoppas jag det blir av :)

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!