11 september 2014

Jultidningar






JULTIDNINGAR


Säljer era barn eller ni jultidningar? Min bonusson säljer och han är så grymt duktig, jag blir himla imponerad över bestämdheten, beslutsamheten och målet. Han är bara åtta (i morgon) men ändå modig och orädd. Visst, jag har gått med honom i kvarteret men han får själv skriva, prata och fråga. Vilken bra grogrund för entreprenörskap!



& det finns ju så mycket bra i de där tidningarna, jag passar givetvis på att handla lite mer än vad jag hade gjort om det inte var han som sålde, så att han har en ärlig chans att komma fram till de mål han har satt upp. Men det mesta har han faktiskt lyckats sälja själv, till vänner, grannar och folk på gatan. Visst är det fantastiskt! & så stolt han kommer bli den dagen jultidningarna/böckerna kommer och han får gå och dela ut dem, få sin premie och veta att han själv har jobbat ihop till det där.



Tycker verkligen att det är en bra grej för barn, att få möjlighet att tjäna lite egna pengar eller få ihop till en surfplatta, en popcornmaskin, en telefon eller dylikt. Inte bara får de självförtroende och mersmak, jag tror dessutom att de känner mer ansvar för sina saker de har tjänat ihop själv. Vilket är bra.



Fast det är ju roligt, det är inte många jultidningar i de där tidningarna :-)








1 kommentar:

  1. Mina barn är lite för små än men funderar på att låta dottern sälja lite nästa år bara till typ familjen och släkten ifall hon skulle vilja.

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!