Mmmm, Hallonkolor |
Häll alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull |
Koka upp under omrörning, rör med jämna mellanrum |
Nu börjar det likna något. Efter ca 20-23 min. |
Häll upp i form, låt stelna |
Klipp omslagspapper av smörpapper. Placera en kola på varje papper, snör om och förvara i kyl. |
HALLONKOLA Dags att koka hallonkola. Du behöver följande: 225 gr frusna eller färska hallon 2 tsk vaniljsocker 1 msk glykos 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap Tina hallonen om de är frusna, mixa dem till puré. Häll alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka på medelvärme, rör med jämna mellanrum. Koka i ca 30 minuter men testa med jämna mellanrum hur smeten är. Antingen genom att kolla temperaturen, den ska vara 125 grader, eller genom att göra kulprovet (häll lite vatten i ett glas, droppa ner lite smet i glaset, går det att forma smeten till en kula med bra konsistens är smeten klar). Smörj en form eller lägg ett bakplåtspapper i botten på en form, häll upp smeten, låt stelna och skär sen kolan i lagom stora bitar och slå in i smörpapper. Voila! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
MERRY CHRISTMAS!
& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.
Välkommen åter!