17 september 2015

Vill ni kika lite på mina julgranar genom åren?






2010


Det här var vårt första år i huset och det var bara så mysigt. Att få klä en jättestor gran, ha massor av kulor och ljus och det perfekta hörnet att placera granen i. Ja det var minst sagt en religös upplevelse. Det blev en riktig Disneygran det året i rött och guld med guldiga dekorationer inköpts på en resa i Australien. & såklart överdrivet många julklappar.












2011


Granen var större men nästan likadan som året innan förutom att jag det här året bytte till många små ljus ist för de (för mig) traditionella "stearinljusen". Jag valde också att bara ha röda kulor.












2013



För två år sen ändrade jag stil helt, jag hade känt ett tag att jag var sugen på en vit/silvrig dekor och efter lite övertalning hemma så blev det inköp av en massa fina vita och silvriga kulor. detta året köpte vi fler ljusslingor, små, och det blev en gnistrade jul, även om snön helt saknades.












2014


Förra året så var det dags för förnyelse igen. Det vita och silvriga kompletterades med koppar och mässing/guldkulor. Jag knöt även rosetter i grenarna, influerat från amerikanska julgranar. Granen var inte så bred som vanligt men fin och lokalt inhandlad.





14 kommentarer:

  1. Fint!
    Det är roligt med lite variation.
    Jag själv har gått från blått/silvrigt till klassiskt rött/guld.
    I år har jag inte bestämt vad det blir- men tänker investera i en sladdlös ljusslinga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhh spännande. sladdlös slinga alltså. Det måste jag ju spana in känner jag, fullkomligt hatar julgransslingor eftersom det inte finns en början och ett slut. :-) Tack för tipset

      Radera
  2. Härliga foton på underbart vackra granar! Min favorit är den i vitt/silver:)

    SvaraRadera
  3. Riktigt vackra julgranar! Och vilket perfekt ställe att ha granen! Dina senaste granar har verkligen inspirerat mig - det är ju riktigt fint med silver/guld/vita dekorationer i granen - jag har ju annars kört rött genom åren:)
    Har du funderat på årets tema?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhh va roligt at höra, kul att kunna inspirera, det är ju ett av syftena med bloggen. Årets tema, ja du, tror det blir metall/vitt i år igen, kanske med lite inslag av trä/natur. Jag är nog inte riktigt klar med den trenden än. Dock hade vi faktiskt två granar förra året så det tror jag det blir i år igen och den andra granen får barnen (och deras pappa) klä och då brukar det bli en mer traditionell gran. Fin den också :-)

      Radera
  4. Jättefina granar och bilder, kul med lite mer tbt :)

    Jag är svag för rött så den fastnade jag mest för men alls är som sagt väldigt fina. Själv kör jag samma varje år, lite trist men samtidigt mysigt med traditioner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart man ska köra på det en gillar mest. Fram till vuxen ålder så klädde alltid min mamma grannen och det var alltid röda (och enstaka gånger silver) kulor så jag är uppvuxen med samma tradition. Men så blev jag sugen på att testa något annat och på den vägen är det. Kommer dock gå tillbaka till rött. Troligen redan nästa år men vem vet :-)

      Radera
  5. Jättefina granar ! Gillar den vita, såå fint. Och måste bara säga att fjäderlampan är grymt fin! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Kattis. Åhh ja, älskar min fjäderlampa, fick den i födelsedagspresent av min man förra året, det var en MYCKET uppskattad present :-9

      Radera
  6. Gaalet fina granar! Jag brukar köra med mycket glitter i mina, men i år ska jag nog bara ha julgranskulor och ljus - så stilrent :)

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!