13 september 2015

My kind of adventskalender!
Bild lånad från Brit.co
WINO!


Alltså, jag är ju en adventskalenderälskare av rang. Men jag brukar ju mest göra åt andra, inte åt mig själv. Men i år kan jag tänka mig att göra en åt min man (läs mig) som är lite mer vuxen. Hittade den här idén och den är ju bara så klockren. Nu vill jag inte påstå att en ska dricka en flaska vin per dag utan mer att det är en kul idé. Kanske en adventskalender som bara ger vin på första, andra, tredje, fjärde advent? Lite finare vin? Eller en per dag som en sedan sparar, lite roligare och spännande viner som en kanske inte har testat innan?Eller en kombo? Vin- & choklad/lakritskalender? En flaska vin dag ett, choklad eller lakrits de förljande tre dagarna, en flaska vin; choklad el lakrits de följande dagarna osv. Lite lyxkalender liksom. Det tycker jag låter som en riktigt bra idé. Alternativt en kalender med miniflaskor á la ett glas. Det hade ju räckt för att få lite hum om olika viner. Någon som hört talas om en sådan så hojta till. Finns ju ölkalendrar och whiskykalendrar men vinkalendrar har jag inte sett.8 kommentarer:

 1. Ja, vilken kul idé! Supersnygga etiketter också, men som du säger kanske inte helt genomförbart, blir lite dyrt om inte annat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä, min lever säger mig att det kanske inte är helt hälsosamt :-)

   Radera
 2. Ja, visst hade det vart något med en vinkalender. Jag har sett bilder på detta på Facebook och tänkt att det skulle vara jättekul. Men som du säger det kanske blir lite mycket med en vinflaska per dag. Men det är ju perfekt om man fyller ut med annat som godis och sen vin på helgerna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, jag tro mer på en adventsvinkalender med en vinflaska varje advent, det verkar mer genomförbart och vettigt.

   Radera
 3. Superkul idé. Jag har funderat på en ölkalender till karln, men eftersom jag ska göra en varsin kalender till barnen (48 paket) känns det lite väl med ytterligare 24....Haha, vi får se hur jag gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. True, dessa behöver en dock inte slå in lika mycket :-D Bara hitta klisterlappar med 1-24 (Panduro kanske)

   Radera
 4. Jag tycker det är jättekul med adventskalendrar, men svårt ibland att komma på bra ideer. Det där var snyggt, men håller med om att en flaska vin om dagen kanske inte är så ultimat :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe nej som sagt, hälsosamt känns det ju inte. Men en rolig idé. :-)

   Radera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!