14 september 2015

Att ha besökt den mysigaste av butiker


AFTERNOON TEA, ENJOY CANDLES OCH EN HÄRLIG BUTIK I HÖLLVIKEN


I går var jag inbjuden till butiken Jagorstrand i Höllviken som drivs av härliga Bettina (vi har varit grannar här i Hjärup så ingen blogghappening mao). Butiken fokuserar på att konst, design och att få inspirera. & inspirerar gör den verkligen. Det fanns så himla mycket härligt att titta på, känna på, prata om. Just i går hade butiken besök av Jytte Olsson som berättade om sin konst och hur hon jobbar med tryck i olika former. Mycket intressant och jag kom givetvis därifrån med lite från Jytte, det ska ni få se senare och ni kommer förstå valet :-)


Men främst var jag intresserad av Enjoy Candles (hittepåljusen som håller brandkåren borta i höst och jul) dels för att jag vill ha fler och dels för att bevisa för min vänninna A att de är de bästa på marknaden. & för att kunna göra det ville jag kunna känna, klämma och kunna visa dem. & det är få butiker i närheten av där jag bor där Enjoy Candles säljs i butik men här kan en alltså kämpa, klämma, testa och fråga Bettina om allt en undrar över. Tex så kan man testa att göra olika stilleben med ljus, konst, brickor etc. En får alltså en större chans att se vad man får för pengarna.


Jag älskar de här hittepåljusen men det var inte förrän jag fick se ett på riktigt som jag vågade köpa några (de kostar en del men är av väldigt bra kvalité och det känns som om batterierna håller för evigt). Så om du funderar på ett sådant här ljus så bege dig till Falsterbovägen 31 i Höllviken (bussen stannar precis utanför och det fanns gott om parkeringsplatser). Det går givetvis utmärkt att även handla via deras webbshop.
Enjoy Candles
Utöver ljusen så hittade jag underbara nordiska fårskinn som i alla fall får mig att vilka lägga mig ner och rulla in mig i mängder av mjuka, underbara, härliga skinn och bara ligga där en hel dag. Jag älskar ju isländska fårskinn så några sådana måste det bli i år, just skinn känns så himla mycket jul för mig.
Det fanns ju naturligtvis inte mängder av julsaker (av naturliga skäl, alla är ju inte lika tokiga som vi andra) men många av detaljerna hos Jagorstrand är sådant som funkar såväl till jul som året om. Fårskinnen och ljusen kanske jag använder mer kring höst/jul/vinter men i sommras använde jag mina hittepåljus massor under de varma sommarkvällarna. Men utöver det finns det vackra brickor, skålar, vaser, häftiga detaljer och mycket annat. Väl värt ett besök med andra ord.När julsortimentet börjar komma in så lovar jag att rapportera om vad för underbara saker. Men det är väl cirka två månader tills dess så ni får hålla till godo med det fantastiska utbud som redan finns.
Tomtar! (Kanske apor men jag ser dem som tomtar :-))PS. Ursäkta de fotografiska kvalitéerna, jag har bara min mobilkamera att fotografera med just nu och inget redigeringsprogram i världen (nåja, för ickeproffs iaf) går att kompensera  en riktigt bra kamera. Men det kommer, jag lovar!

2 kommentarer:

 1. Hur är ljusen, lyser dom gult eller mer åt det vita hållet?
  Vissa fuskljus är väldigt gula i sitt sken och det är lite tråkigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh, det är stor skillnad och de är mycket vitare. Om du har möjlighet så åk till en butik och jämför. Köp ett billigt ljus (valfritt ställe) åk till ett ställe som säljer Enjoy Candles, be att få jämföra. Jag lovar att du kommer se en stor skillnad. Vi gjorde ett blindtest hos min vänninna dagen innan detta event (eftersom jag pratar mig varm för EC men hon var rätt nöjd med sina från Ö&B så ville hon vara säker på att det verkligen var skillnad) och om jag säger som så, hon köpte tre ljus igår på eventet...


   Det är dyrt, det är det ju, men så värt det. Jag använder mina varje dag i ungefär sex timmar. Batteritiden är enormt bra och jag tänker ha mina prick överallt. Trappan, sovrummet, barnens rum, toaletten etc.

   Men som sagt, testa själv om du har möjlighet :-)

   Radera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!