12 november 2013

Juligheter från House Doctor.Eget kollage, bilder lånade från House doctor

HOUSE DOCTOR LEVERERAR.

Jag har, enligt mitt eget tycke i alla fall, en ganska sparsmakad smak när det kommer till juldekorationer. Min jul består inte av mångfald i tomtar, röda traditionella ljusstakar eller mängder av ärvda juldukar. Jag har någon tomte (vit), någon vätte (vit) och en och annan vit julduk med lite rött på (från H&M). Annars försöker jag hålla dekorationerna så neutrala som möjligt, det är vitt, koppar, grönt, träfärgat och svart. & massor av ljus, ljus i alla dess former, ljusslingor, värmeljus, kronljus, adventsljus, doftljus. För mig är ljusen något av det viktigaste på julen. det ska kännas varmt och inbjudande när man kilar ner tidiga, mörka morgonar. Då vill jag mötas av de vackraste av ljus och gärna så många det bara går.

Danska HOUSE DOCTOR har en hel del fint som jag kan tänka mig i jul. Fina kopparljusstakar, söta ornament, den fina ljusbehållaren/ljusstaken i koppar som jag redan har i svart och som är underbar att fylla med granris, kottar och en ljusslinga för det där lite extra juliga. & så långa vita ljus i ljushållarna såklart.

Sen tyckte jag att deras SNOW-bokstäver är lite roliga och skulle kunna tänka mig att det skulle kunna se ganska coolt ut, både i ett strikt vardagsrum eller ett barnrum. Det kan man ju göra lite som man vill med tänker jag.

Så i år blir det kanske något av det här som blir nytt i vårt julsortiment. Jag tror på de små ljusstakarna framför allt men egentligen hade jag kunnat tänka mig allt.


4 kommentarer:

 1. Hej Helene! Hittade hit via en kommentar hos Sahra-Pi! Mysigt med julbloggar!!
  Love it! jag är också galet redo inför jul. Precis som du tycker jag det är årets härligaste högtid ALLA kategorier.
  Hälsningar från Annika i Washington DC

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, välkommen! Åhh va mysigt att vara i USA nu, gissar att det snart exploderar av julgrejer hos er. Var på västkusen för några år sen, åkte hem i mitten av november men redan då var det hur mycket som helst. & så mycket att välja på. Älskade det!

   Då får jag ju dessutom återgällda besöket och spana in vad för roliga och vackra julgrejer du kommer hålla dig med :-)

   Kram

   Radera
 2. Härligt att det snart är jul! House Doctor har mycket fint!

  SvaraRadera
 3. Ja! De har ju massor, så härligt att botanisera bland. & visst, snart är det jul, 39 dagar kvar till julafton idag. Bara en sån sak :-)

  Kram

  SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!