CAKE POPS a la Christmas
Bästa, bästa julgodiset. Det enda godis Johan tycker att jag ska baka om han får bestämma. Nu får han inte det men jag gör ju sådana här också. Större delen av bakandet är superenkelt, dock är själva chokladdoppningen lite strulig men here we go. Du behöver: 2 paket Oreos (eller liknande kakor) 100 gr Philadelphiaost Vit choklad Mjölkchoklad eller topping efter smak. Pinnar (finns att köpa på Panduro) eller grillspett i lagom långa bitar. Mixa kakorna i en mixer tills det blivit en smulig massa. Blanda ner Philadelphiaost och mixa till en smet. Den ska vara så att du kan rulla kulor av den. Rulla små kulor (1-1,5 cm i diameter kanske) och placera på ett bakpapper (på en plåt). Stick i pinnarna och ställ in i kylen för att stelna en timme. Efter en timme smälter du den vita chokladen, tar ut popsen ur kylen och doppar dem en efter en i chokladen. Antingen placerar man dem som jag gjort, upp och ner på en plåt (mycket enklare) eller så kan man placera dem i en oasis, med pinnen nedåt. När alla är doppade är det dags att dekorera. Väljer du choklad kan du vänta till cake popsen har stelnat, väljer du strössel, kokos el liknande är det bra att få på det innan den vita chokladen stelnar. Placera och förvara i tät burk i kylen. Håller ungefär en vecka. Lycka till! |
5 november 2013
CAKE POPS a la Christmas!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jösses vad gott det låter!!
SvaraRaderaBaka! Sååååå himla smarrigt & uppskattat.
RaderaKram