25 november 2013

Inspiration från magasinen


Första advent T - 6

Nu är den här, den första adventsveckan, veckan då det är helt ok, ja nästan mer ett måste t.o.m att påbörja utsmyckningen. Jag tjuvstartade lite igår med lite kuddar, hyacinter och en vit amaryllis.

& denna vecka åker alla adventsljustakar och adventsstjärnor upp, det ska städas och fejas, sättas upp många meter ljusslingor. Planeras för en utegran och slå in de första julklapparna. I år kör vi ingen paketkalender utan adventsjulklappar ist. Varje advent ska barnen få var sin liten present. Det blir mjuka tofflor, ett litet LEGO, ett troll och PEZ i form av en julren. Det är så långt vi har kommit hitintills, saknas bara två paket så är vår version av  adventskalendern klar. Sen ska de givetvis få en vanlig kalender också men då med choklad eller godis.

& denna vecka ska jag baka saffransbiscotti och lussebullar. Huset ska fyllas med doft av saffran och nybakat bröd och den gulaste av färger ska pryda våra kakfat.

Men först ska jag försöka ta körkort någon gång den här veckan. Vi får väl se hur det går med det men får jag lov att önska en sak av tomten så är det att jag klarar uppkörningen.

Ha en underbar måndag!


2 kommentarer:

 1. Adventsjulklappar började jag med förra året. Så mycket billigare, inget småskräp som ligger och dammar överallt och dessutom är det roligare att se fram emot julafton. Mina barn tror faktiskt att det är tomten som lämnade adventsklapparna framför kaminen. :)
  Jag håller tummarna för uppkörningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis mitt tänk. De där småsakerna som bara blir liggande sen ändå, så himla onödigt.

   & tack, jag tror det kan behövas :-)

   Radera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!