16 november 2013

Det stora pepparkakssmaktestet - Nyåkers pepparkakorNYÅKERS PEPPARKAKOR.

I ett test gällande pepparkakssmak bör man ha med riktiga pepparkakor enligt mig, så att man har något att jämföra med. Jag valde att ta med Nyåkers pepparkakor av flera anledningar. Dels var det en liten förpackning, dels var det ett bra pris och så hade de epitetet testvinnare på sidan av paketet. Med en sådan utmärkelse så är man given i ett test om pepparkakssmak.

& visst smakade det pepparkaka, vilket inte förvånaden någon. Men exakt hur vi tyckte, det kommer här:

DOFT
Vi tyckte alla att det doftade pepparkaka men Wille tyckte dessutom att den doftade dubbelt så gott som en vanlig pepparkaka. Johan anade en nyans av pepparkaksdeg och jag fick julförnimmelser. HHHH

SMAK
Alla gillade pepparkakan, den fick tummen upp av båda barnen och båd de och vi vuxna upplevde den som kryddig och mustig i smaken. Väldigt god. HHHHH

KONSISTENS
Spröd! Tre fjärde delar av panelens pepparkakor klarade av "knäck-testet", dvs man lägger pepparkakan i handen och slår eller petar hårt med ett finger i mitten av kakan för att se hur många bitar den delar sig i. Det är ett utmärkt test i vår familj för att se om pepparkakan håller en bra konsistens eller ej.  & det fick vi nog allt säga att den hade. HHHHH

SLUTBETYG: HHHHH Detta är en mycket bra pepparkaka och den står verkligen ut bland de saker med pepparkakssmak vi valde ut. Det ska bli intressant att se hur den stå sig mot andra pepparkakor sen.

EXTRA: Vi vuxna provade att lägga lite Boursainost (vitlökssmak) på pepparkakan och det var en alldeles utmäkt kombination som vi absolut kan tänka oss att äta mer av. Mycket mumsigt och rekommenderas för dem som gillar ost och vitlöksost.2 kommentarer:

 1. Den godaste "köpe-pepparkakan" enligt min smak!

  Du har en jättefin blogg förresten! Hittade den nyligen via Tomtens dotter. Men det finns en sak jag undrar över; jag läser alla bloggar ( fanatisk julbloggläsare just nu) på mobilen, en iPhone, och din text skärmanpassas inte. Varken i liggande eller stående läge. Däremot skärmanpassas dina fina foton. Finns det något att göra för att kunna läsa hela texten?

  /Marlene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marlene. Va kul att du gillar min blogg, det blir jag väldigt glad över att höra :-)

   Hmm, jag tror att det är för att jag har satt en tabell med ett bestämt antal pixlar för min text. Jag ska se om jag kan ändra det till procent ist. Då borde det nog skalas om kan jag tänka mig.

   Tack för din feedback :-)

   Kram

   Radera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!