18 november 2013

Stämningsbilder från Baggårn


JUL I BAGGÅRN.


Jag fick en sådan innerlig jullängtan i morse att jag bara var tvungen att titta lite på bilder från förra året, då vi spenderade julen i Skövde och juldagen ute på landet hos min svågers föräldrar. De bor i ett underbart hus ute på landet, med hästar, åkrar och gärdsgårdar runt omkring.

& allt med huset utstrålar verkligen jul, jul och mer jul. Det finns en julkrubba och julgardiner, ljusstakar, tomtar, julstjärnor, andra stjärnor, äpplen och fikon, röda och vita dukar, granris med små flugsvampsdekorationer, amaryllis och hyacinter. Det luktar värme, kärlek och glögg och stämningen når nya höjder när Siv plockar fram dragspelet och barnen sjunger julvisor.

Det är som att vara med i ett avsnitt av Astrids jul och jag minns fortfarande hur skönt det var att värma sig vid kakelugnen i finrummet med ett gas hemmagjord glögg i handen och alla kära runt omkring.

& strax innan mörkret skulle sänka sig tog vi sparken bort till ladan för att ge hästarna mat och det var som att fullända den eftermiddagen på det härligaste av sätt. Men frustande, ångande hästar som buffade på varandra och Siv för att komma fram till maten.

& snart är det dags igen, för nästa vecka sätter det igång på allvar, då börjar adventspyntet sättas upp både här och där och julmusiken går på repeat i både slott och koja. Jag är redo nu, verkligen redo.

Är du?
4 kommentarer:

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!