Bounty! |
Gillar ni Bounty? Då kommer här ett underbart recept på en av mina absoluta favoriter när det kommer till julgodis.
Detta kräver få ingredienser och går ganska snabbt att göra och det blir sjukt gott. Alltid en favorit hos oss. Hoppas den blir det hos er också. |
INGREDIENSER:
50 g smör eller margarin 1/2 dl vit baksirap 1/2 dl florsocker 2 dl vispgrädde 1 påse kokosflingor (200 g) 300 g ljus choklad (gärna Marabou mjölkchoklad) 1. Blanda allt utom kokos och choklad i en kastrull. 2. Koka tills smeten tjocknar, ca 10-15 minuter 3. Häll i kokosen och rör runt. 4. Häll ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper. Smeta ut smeten till en fyrkant, ca 0,5 - 1 cm hög. 5. Ställ in i kylen och låt stelna i 1-2 timmar 6. När 1-2 timmar har gått, smällt chokladen i ett vattenbad. 7. Ta ut kokossmeten ur kylen och skär den i mindre bitar. 8. Doppa kokosbitarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper. 9. In i kylen med de chokladdoppade kokosbitarna och låt stelna. Klart! |
Smeten är klar att bredas ut och ställas in i kylen. |
Smeten har stått i kylen i två timmar och är här uppskuren i mindre bitar. |
Nydoppade kokosbitar |
Åh vad gott det ser ut!!Tack för receptet!
SvaraRaderaMvh Tina
Varssegod, de är suupergoda!
RaderaKram
Vad gott! Jag har länge tänkt att jag skulle vilja göra Bounty till jul, men det har varit svårt att hitta ett recept som inte är amerikanskt (dvs. innehåller massor av konstiga saker som inte finns/är svåra att få tag på i Sverige). Jag ska definitivt testa det här receptet när det blir dags för godisfabriken att starta här hemma.
SvaraRaderaGör det, jag kan nästan garantera att du inte blir besviken. Detta är en av de få julgodissakerna jag bara måste ha. Lite strulig att doppa i chokladen men ack så värt det.
RaderaKram
Gudars så gott!!
SvaraRaderaÅhh om du bara visste, om det ser och låter gott ut så är det inget mot hur det faktiskt smakar. Dreggelvarning galore :-)
Radera