20 november 2013

Festliga marshmallows - easy peasy julgodis


STÖSSELBEKLÄDDA MARSHMALLOWS.

I helgen tog jag och bonusdottern Inez tag i årets första julgodisnyhet, strösselbeklädda marshmallows. Det här är verkligen ett busenkelt recept och passande för barn, Inez tyckte det var väldigt kul att få göra sina egna marshmallows.

Dessa livar upp julbordet lite men främst tänker jag att de passar till nyår.

Så här gör man:

200 gr vit choklad (eller mörk om man föredrar det)
30 marshmallows
30 grillpinnar
Strössel i olika färger

Smält chokladen sakta i ett vattenbad.
Spetsa marshmallowsen på grillspetten och ställ i glas, de behöver lite avstånd från varandra för att torka och inte smeta av sig.
När chokladen har smält tar man en grillpinne med en marshmallows på, doppar i chokladen och sedan i valfritt strössel. Ställ att torka. & fortsätt med nästa tills alla är doppade och klara.

Låt torka, jag satte mina i kylen och tog sen fram dem i god tid före provsmakning.

Enjoy!4 kommentarer:

 1. Så snygga de blev! Blir inte marshmallowsen hårda ganska fort? De brukar bli det om de ligger framme ett tag. Detta ska jag definitivt göra med barnen en dag i december.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det borde de def bli men vi hade våra stående i kylen och de blev iaf mjuka när de kom ut :-)
   Men man ska nog göra dem samma dag som man ska äta dem, eller iaf tidigast dagen innan. Annars kan man ju säkert slå in dem i lite cellofan eller gladpack.

   Radera
 2. Vilken rolig idé! Tror jag ska testa det här ihop med dottern, verkar vara ett lagom svårt projekt för en snart femåring... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja testa, det är ju inte så varmt (om man tar bort kastrullen från spisen iaf) och inte så kladdigt att man inte klarar av det :-)

   Have fun!

   Radera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!