13 november 2013

Att fundera på lussebullar.


JULBAKET

Jag börjar allvarligt fundera på julbakandet nu. Det börjar liksom bli dags, jag vill gärna ha lussebullar och pepparkakor till min adventsglögg. Men så är det det där med tid. När ska man hinna allting?

Jag försöker planera in i god tid vad jag ska göra och hur mycket. Då blir det lättare att estimera tidsåtgång och vad som behöver göras till när. & enligt min tidsplan så får det bli nästa helg, innan dess finns det absolut ingen tid att sätta deg, baka pepparkakor och prova glögg.

& då ska det förberedas. Kesellan ska införskaffas, extra mycket saffran är ett måste, fina russin och så vill jag gärna ha två små hjälpredor med mig när jag bakar. Det brukar liksom bli roligare då (och mjöliga, söta ansikten).

Så, redan nu skriver jag en inköpslista och nästa gång vi handlar mat införskaffar jag det jag behöver till baket. Så är det bara att sätta igång när jag väl har tid och lust att ta tag i det.

Planering. Det är grejer det.
4 kommentarer:

 1. Tack för din kommentar hos mig, nu hittade jag till din mysiga blogg. Själv har jag redan börjat baka o smygfixa inför advent, älskar det o så blir det ingen stress utan bara mys, precis som det ska vara till jul. Kramisar Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen!

   Mysigt att redan ha börjat, jag försöker verkligen hålla emot för mannen är kanske inte exakt lika julbegistrad som jag är och jag vill ju inte trötta ut den stackarn :-)

   Kram

   Radera
 2. Alltså. Jag känner en liten skyldighet att dela med mig av världens bästa recept på lussebullar nu. http://tomtensdotter.se/2012/november/fick-en-fraga-om-saffransbullar.html :-)

  SvaraRadera
 3. Jag förstår precis vad du menar! Jag har skrivit mitt eget julschema om vad jag ska baka, laga och vilka dagar jag ska göra det på. Blir så stressad annars och tiden går ju så himla snabbt!

  SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!