14 september 2016

DUKA JULBORDET MED VACKERT NORSKT PORSLIN


MORGONSTUND HAR GULD I MUN


Åhh, vilken härlig stämningsfull, underbar bild. Så rogivande och inbjudande. Här vill jag dricka mitt morgonkaffe, innan alla andra har vaknat. Sitta och bara känna in stunden. Jul, jul, strålande jul. Bilderna kommer från Wik & Walsøe och visar deras fantastiska julservis som släpps inför  julen 2016 . Servisen heter Julemorgon och hittas i diverse Cervera och Önska-butiker till exempel.

Jag gillar den här servisen väldigt mycket. Lagom vit men ändå väldigt traditionellt med de vackert målade bilderna och mönstret på kanterna. Tror att det hade varit riktigt fint till jul. Jag kan börja uppskatta sånt där nu, traditionsenligt porslin som tas fram enbart till jul eller födelsedagar, sådant som ger eftertanke och minnen. Jag förstår det men det tog väldigt lång tid innan jag var där.


Nu kan jag tänka mig en hel serie med julporslin. Problemet är bara, var ska man förvara det?  Hur många behöver man? Vi har en uppsättning vita tallrikar (12 st var av små, stora, djupa, tallrikar och skålar) och dessa använder vi alltid. Funkar utmärkt även till jul, nyår eller vad det kan vara såklart men en liten julservis hade ju varit trevligt. Men även dessa tar ju enorm plats. Att då införskaffa en som man bara använder till jul...


Kanske får bli i framtiden eller en julklappsönskning. Vuxenvarning på den?
Men för er som har plats kanske det är något att tänka på. Detta är ett porslin jag kan se gå i arv. Från farmor till barnbarn till barnbarnsbarn. & kolla soppskålen/grötskålen här ovan, är den inte underbar! Borde skaffa bara den om inte annat :-)Alla bilder och mer info hittar ni på Wik & Walsøes hemsida.

1 kommentar:

  1. Men jisses! Så vacker den är ^^ Jah, hade man haft plats hade det kunnat tänkas bli även denna :)

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!