27 september 2016

ATT TIPSA OM ÄNNU FLER WHISKYKALENDRAR
That Boutique-y whisky Company's advent calendar
The Whisky Advent Calendar - Red (2016 Edition) EN WHISKY OM DAGEN ÄR KANSKE BRA FÖR MAGEN?Inte vet jag, jag dricker inte whisky :-) men det finns ju de som gör det och efter mitt förra whiskytips som var väldigt populärt tänkte jag tipsa om en sida som jag skrivit om tidigare år, Master of Malt. MoM har flera olika kalendrar dels en "vanlig" med whisky, dels en premium, dels en med japansk whisky och bland annat en med skotts whisky. Dvs lite olika sorter att välja på beroende på vad man gillar.


När det gäller Master of Malts whiskykalendrar så kommer de i formen av en "riktig" kalender men innehållet är av samma typ som Whiskykaledern jag tipsade om tidigare. 24 flaskor och 3 cl i varje. Skillnaden här är att det finns många olika sorter att välja mellan och är man riktigt nyfiken så kan man faktiskt gå in och titta på exakt vad varje kalender innehåller. & det är finfina grejer, det kan jag avslöja efter att ha tittat lite på innehållet.


Eller vad sägs om dessa raringar som finns i de olika kalendrarna:

Lagavulin 1999 (bottled 2015) Pedro Ximénez Cask Finish - Distillers Edition
Caol Ila 19 Year Old 1996 (cask 11208) - Old Particular (Douglas Laing)
Balvenie 46 Year Old 1968 (cask 7293) - The Balvenie DCS Compendium Chapter One
Auchentoshan 44 Year Old 1966
Nikka Whisky From The Barrel
Invergordon 42 Year Old
Mackmyra Svensk Ek


The Very Old & Rare Whisky Advent Calendar - Walnut (2016 Edition)
The Premium Whisky Advent Calendar (2016 Edition) 

The Scotch Whisky Advent Calendar (2016 Edition)
The Single Cask Whisky Advent Calendar (2016 Edition)

The Japanese Whisky Advent Calendar (2016 Edition) Flertalet kalendrar att välja mellan, men de är rätt dyra, den billigaste går på runt 1600 kr och den dyraste på upp mot 10.000 kr. Smakar det så kostar det som det brukar heta. Men nu vet ni att det finns fler adventskalendrar att välja mellan i alla fall. Så om en inte passar så kanske en av de andra passar. Just nu går det att förbeställa och de börjar skickas ut runt den 10 oktober. Så passa på nu om ni är sugna på dessa.


UPPDATERING: Beställer gör ni via Master of Malts sida och vill ni veta mer om vad som gäller för införelseregler i Sverige så kan ni besöka Tullverkets sida där tydliga regler finns att läsa.

2 kommentarer:

  1. Finns den att beställa via systemet då, eller? Eller menar du att det är fullt möjligt att beställa hem den via nätet? Kollade p något liknande förra året, men fick då uppfattningen att alkohol inte går att beställa hur som helst?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulrika. Man beställer den från Master of Malts webbsida på nätet. Man får beställa alkohol på nätet så länge man betalar alkoholskatt, beställer från ett annat EU-land (bäst att skynda sig då, om några år är ju England inte längre med i EU) och bara till sig själv/familjebruk. Kolla in tullens sida för mer information: http://www.tullverket.se/innehallao/a/alkoholprivatbruk/alkoholprivatbruk/bestallaalkoholfranettannatland.4.4ab1598c11632f3ba928000631.html

      Radera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!