12 september 2016

ÅRETS GLÖGG FRÅN SATURNUS - EN RANDIG HISTORIAGLÖGG MED SMAK AV POLKAGRIS - KAN DET VARA GOTT?


I år släpper Saturnus flera glöggnyheter och det är som vanligt spännande att se vad de hittar på. Hallon Lakritsskalle har ju blivit en klassiker på kort tid. Nu är jag personligen ingen polkagrisfantast och mest gillar jag vita glöggar men denna ska ju bli sååå spännande att smaka. Dessutom är den alkoholfri så den passar bra även till barnen.  Alkoholfri.


Premiumglöggen har smak av åkerbär och detta är ett bär jag inte känner till sen innan. Det verkar vara väldigt mycket de mindre vanliga bärens år i år. Får ta och läsa in mig lite på både åkerbär och kråkbär.  2,2 % alkohol


Saturnus prestigeglögg kommer i liten flaska och påminner lite om Blossas 1895 när jag läser på om den. Jag gillade verkligen Blossa 1895 så jag ser mycket fram mot att få smaka av prestigeglöggen. 2,2 % alkohol


Förutom dessa släpper Saturnus flera andra nyheter, flera ekologiska sorter, en med mindre socker och en äppelglögg som låter mumsig.  Dessa kommer man kunna hitta på Systembolaget i höst.


Det ser ut att bli ett bra glöggar i år!


Bilder: Saturnus 1893
2 kommentarer:

  1. Älskar äppelglögg! Förra året gick det åt några flaskor av Vinfabrikens, får väl testa hur Saturnus står sig i jämförelse i år :-)

    SvaraRadera
  2. Älskar polkagris! Längtar verkligen efter att få smaka på den.. :)

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!