13 december 2015

Marabou chokladhus anno 2015.


ÅRETS CHOKLADHUS!


Förra året byggde vi vårt första Marabou chokladhus och det gav verkligen mersmak. Eller, förra året byggde Johan upp chokladhuset, i år var det min tur.  Gillar verkligen att bygga så här men det är lite knepigt och pilligt men inte alls som pepparkakshus. & när (för det är när och inte om) någon av chokladkakorna går sönder kan en enkelt "limma" ihop dem med smält choklad och låta stelna i kylen. Bästa fixkittet!


Blev rätt nöjd med årets hus och jag tror att det kommer vara ett par glada barn som får smasha det om några veckor eller så. Tänker mig en stor förpackning iskall mjölk och att få gå loss och bryta av stora bitar av chokladen. Mjölk och choklad, ett vinnande koncept!

I år byggde jag huset på vårt tårtfat från Jellybean och det är perfekt, ser rätt coolt ut när det är mörkt i rummet för huset ser nästan svävande ut. Huset står naturligtvis i skogen, det ser man ju. Både kälke, gran och rådjur finns ju på plats. Nästan så jag skulle sätta dit ett rådjur till och anspela lite på Snövit och de sju dvärgarna.
För att bygga ett chokladhus behövs lite tid, en mikrovågsugn, vass kniv, sex chokladkakor (köp en extra för säkerhets skull, så sju alltså), en ask Nobless,  Non stop, floursocker, ättikssprit, ägg, dekorationer. Ett uns tålamod och bra tyllar underlättar arbetet.


För en mer noggrann beskrivning, surfa in på Marabou Choklashus webbsida och se exakt vad som behövs och hur du går tillväga. Har ni inte testa så gör absolut det, men var beredd på att chokladkakorna kan ha tagit slut i affären, detta verkar vara årets succé och på flera ställen där vi varit har mjölkchokladkakorna varit slut. Man kan ju ta andra smaker iofs, det finns ju inga regler eller så som säger att en måste ha just mjölkchoklad. En tar vad en har som det heter.


Lycka till!


1 kommentar:

  1. Det blev ju superfint. Tycker faktiskt att chokladhusen är vackrare än vanliga pepparkakshus. =) Tror att jag kommer ge detta ett försök i nästa vecka. <3

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!