GODIS FÖR PEPPARKAKSSJÄLEN Häromdagen gjorde jag och Inez pepparkakstryfflar, de blev rysligt goda. Receptet? Jodå, det kommer här:
1 dl vispgrädde
50 g florsocker 25 g smör 125 g mörk choklad (Jag tog Marabou Premium 70%) Drygt 2 tsk pepparkakskrydda
10 pepparkakor att krossa till småsmulor
Koka upp grädden och sockret i en kastrull. Lägg i choklad och smör och låt det långsamt smälta ner i smeten.Rör ner pepparkakskryddorna och rör om ordentligt.
Låt svalna.
Krossa pepparkakorna väl och häll ut på en tallrik eller en djup skål.
När tryffeln har svalnat kan man med hjälp av tex en sked ta upp lagom mycket smet för att forma ungefär lagom små bollar som man sen rullar i pepparkakskrosset. Förvara godiset i kylen och ta fram vid tillfälle.
Fantastiskt gott, Enjoy!
|
4 december 2015
Gör dina egna Pepparkakstryfflar!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
MERRY CHRISTMAS!
& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.
Välkommen åter!