4 december 2015

Hurra för Tusen år till julafton


ÄLSK PÅ ÅRETS JULKALENDERÅh va jag gillar årets julkalender, ja, jag vet ju att den inte faller alla i smaken men för mig är den toppen. Jag gav den en 4:a efter första avsnittet men nu höjer jag banne mig det till en stark 5:a. Jag tycker helt enkelt att den är grym, det är egentligen bara ett fel med den, den är för kort. Jag vill ju veta mer!


Jag tycker i alla fall att det här är den bästa julkalenderna på många år. Dock, om jag som vuxen tycker att den är jättebra så kan det ju i praktiken betyda att många barn absolut inte gör det. Hur ofta har jag och femåringar samma intressen liksom? Möjligtvis när det gäller julklappar men till och med där är jag nog liiiite mer intresserad. Så nä, det händer inte så ofta att jag och femåringar har samma smak. Vilket är synd, jag har ju så bra smak :-)


En toppenkalender och jag hoppas de utvecklar den till ett barnprogram på en halvtimme eller så och fortsätter med utbildningstemat, jag tycker ju att det är strålande på alla sätt och vis och jag tror att det kan skapa ett sug hos många barn (även julkalendern) att lära sig mer om viktingatiden, digerdöden, 1800-talet etc, 30-40-talet och vår historia.  Det skapar i alla fall ett sug hos mig :-)


Är ni några som har ändrat inställning? Har den blivit bättre eller sämre? Skriv gärna en rad och berätta, det är så kul att höra vad alla anser och tycker och varför.


Tjingeling och på återseende!


2 kommentarer:

  1. Håller helt med dig! Så himla bra kalender, men jag förväntade mig inget annat med Erik Haag och Lotta Lundgren i spetsen. Älskar Historieätarna.

    SvaraRadera
  2. Efter första avsnittet tyckte jag att det var för dystert, grått och tungt. Var var den spännande berättelsen och var var snön? Men, efter andra avsnittet var både jag, min man och barnen (9 och 11 år) helt fast! Avsnitten är alldeles för korta! Vi ser fram mot nästa avsnitt direkt när det senaste avslutats. Full pott av oss :)

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!