23 december 2015

Att försöka bidra med lite julstämningBARA NÅGRA TIMMAR KVAR.


God morgon och välkommen dan-före-dopparedan eller Lillejulafton som det heter här i Skåne. Idag står julmatshandling, slå in de sista julklapparna och griljera en skinka på listan bland annat. Sen är det bara att ta det lugnt i några dagar och äta och dricka gott. Misstänker dock att det kommer bli en pärs att bege sig ut på stan idag men vi ska försöka ta det med ro (återkommer troligen om några timmar med kaoshår och stirriga ögon...).

Eftersom vädret är som det är så verkar just den delen av julstämningen inte infinna sig men då kanske lite stämningsfulla bilder från årets julmarknad i Jakriborg kan hjälpa till lite iaf. Vi kom dit när det började skymma och det blev såklart perfekt för stämningsfull fotografering.

De här bodarna är ju bara så söta och stämningsfulla och visst blir en sugen på att köpa något gott? En klar stämningshöjare.
Under marknaden kunde man åka häst & vagn om man var vuxen eller barn och för lite mindre barn fanns det även möjlighet att rida på en supersöt Shetlandsponny iförd julmundering. Gissar att det var många som betraktade ekipaget med tindrande ögon.


Sen såg vi de här fina. Så otroligt vackra tyckte jag men insåg att med den här vintern så är det inte lönt att lägga massa pengar på vackra och varma fårskinnshandskar. De kommer helt enkelt inte bli använda. Men vackra som få.
När klockan närmade sig fem och marknaden skulle avslutas för året begav vi oss hem för ett tidigt julfirande med lite mer julstämning i sinnet än när vi begav oss ut. Det är något speciellt det där, med ljus, mörker och en hansastad. Barnen fick med sig var sin marsipangris och vi fick med oss två nöjda barn.  Slutet gott alting gott.


Men nu är det hög tid att bege sig in i kaoset för att få tag i den där kräftsillen jag inte kan fira jul utan, prinskorv och bruna bönor, lite vörtbröd och räksallad. & så den sista julklappen. Sen är jag redo för att påbörja dagens mys.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!