CHOKLAD! Mmm... choklad. Massor av choklad. Såg det här receptet på Martha Stewarts webbplats och bestämde mig för att testa. Sjukt enkelt och ett roligt sätt att piffa upp sina chokladkakor på (om man nu inte föredrar dem som de är). Detta behövs: Choklad. Vit, mörk, ljus. Vad du kan tänkas föredra. Topping: Minimarshmallows Nötter Dekorationsströssel Krossad turkisk peppar Kaksmulor Polkagrisar Dajmkross Eller vad du nu kan komma på skulle vara smarrigt och gott. Jag smälte helt enkelt två Marabou mjölkchoklad á 200 gr i ett vattenbad. Medan chokladen smälte tog jag fram två plåtar med bakplåtspapper på, penslade bakplåtspappret med lite rapsolja och bredde ut lagom tunna lager med choklad på. Inte för tunt, då smälter det bara du tar i dem. Medan chokladen fortfarande är mjuk dekorerar du var och en med önskad topping. Sen in i kylen med plåtarna så att chokladen stelnar. När chokladen är stel kan du ta fram den och bryta den i delar och placera den i en fin burk. Tada! Världens enklaste egengjorda julgodis! |
13 december 2013
Tunn choklad med valfri topping.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Smidigt! Kanske ska göra så till dottern, det finns ju inga roliga chokladfigurer till henne.
SvaraRadera