13 december 2013

Tunn choklad med valfri topping.





CHOKLAD!

Mmm... choklad. Massor av choklad. Såg det här receptet på Martha Stewarts webbplats och bestämde mig för att testa. Sjukt enkelt och ett roligt sätt att piffa upp sina chokladkakor på (om man nu inte föredrar dem som de är).

Detta behövs:

Choklad. Vit, mörk, ljus. Vad du kan tänkas föredra.

Topping:
Minimarshmallows
Nötter
Dekorationsströssel
Krossad turkisk peppar
Kaksmulor
Polkagrisar
Dajmkross
Eller vad du nu kan komma på skulle vara smarrigt och gott.

Jag smälte helt enkelt två Marabou mjölkchoklad á 200 gr i ett vattenbad. Medan chokladen smälte tog jag fram två plåtar med bakplåtspapper på, penslade bakplåtspappret med lite rapsolja och bredde ut lagom tunna lager med choklad på. Inte för tunt, då smälter det bara du tar i dem.

Medan chokladen fortfarande är mjuk dekorerar du var och en med önskad topping. Sen in i kylen med plåtarna så att chokladen stelnar.

När chokladen är stel kan du ta fram den och bryta den i delar och placera den i en fin burk.

Tada! Världens enklaste egengjorda julgodis!






1 kommentar:

  1. Smidigt! Kanske ska göra så till dottern, det finns ju inga roliga chokladfigurer till henne.

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!