14 december 2014

Hemmagjord hallonkola



Mmmm, Hallonkolor

Häll alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull

Koka upp under omrörning, rör med jämna mellanrum

Nu börjar det likna något. Efter ca 20-23 min.

Häll upp i form, låt stelna

Klipp omslagspapper av smörpapper. Placera en kola på varje papper, snör om och förvara i kyl.




HALLONKOLA



Dags att koka hallonkola. Du behöver följande:


225 gr frusna eller färska hallon
2 tsk vaniljsocker
1 msk glykos
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap


Tina hallonen om de är frusna, mixa dem till puré. Häll alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka på medelvärme, rör med jämna mellanrum. Koka i ca 30 minuter men testa med jämna mellanrum hur smeten är. Antingen genom att kolla temperaturen, den ska vara 125 grader, eller genom att göra kulprovet (häll lite vatten i ett glas, droppa ner lite smet i glaset, går det att forma smeten till en kula med bra konsistens är smeten klar).


Smörj en form eller lägg ett bakplåtspapper i botten på en form, häll upp smeten, låt stelna och skär sen kolan i lagom stora bitar och slå in i smörpapper.


Voila!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!