4 december 2014

Julen - tid att mysa


I MÖRKA NATTEN I MIDVINTERTID.Förlåt, jag kanske är tjatig men jag bara älskar den här tiden. När jag får tända ljus, sitta vid brasan, äta julgodis och lyssna på julmusik dygnet runt. Jag älskar de mörka kvällarna, värmen från brasan och de dubbla täckena jag har när jag ska sova, det är för kallt annars.Jag älskar att komma hem och se ljusslingorna lysa upp min lilla gata, mötas av adventsljustakar och adventsstjärnor. Komma hem och känna mig välkomnad av doften av hyacint, gran och pepparkaka. Jag älskar det mjuka, det omtänksamma, det som är lite runt och suddigt. Det som är som varmt vinterfluff och som gör hjärtat soft och lite blödigt.

Ja det här är sannerligen min tid. Vilket egentligen är lite märkligt för jag hatar kyla och kyla finns det massor av. Men då är det liksom mer än ok att dricka varm choklad, krypa nära brasan, gå omkring i tjocka, mjuka toffelstövlar och myskläder hemma. Gärna med en tjock sjal virad många varv runt halsen.Och jag, som är drottningen av repeat blir ju överlycklig över att det är helt ok att köra låtlista efter låtlista med julmusik på repeat. Det spelas i princip ingen annan musik i vårt hem från strax innan advent till den 25-26 december. Sen är jag trött på julmusiken.


Ja, den här tiden, bästa! & jag önskar att jag kunde få vara ledig precis hela december så att jag kunde julmysa, julpynta, julpyssla, julshoppa och baka julgodis precis hur mycket jag vill. Kolla på julfilm efter julfilm, se snön falla utanför fönster. På dagtid. Bara en sådan sak, att få se sitt hem i dagsljus mer än åtta dagar i december. Det hade varit ren och skär lycka. Att få gå promenader i snön, göra änglar i snön, kasta snöboll med grannhunden Zacki och njuta av vintern. Va fint det hade varit.


Men jag är inte ledig och det är ändå ingen snö så jag passar på att njuta av ljusen och värmen så mycket det bara går. Krypa upp i soffan med katten,  mannen och en skön filt, slå på tvn och se Love Actually. Det är livskvalité på hög nivå. Jag fullkomligt älskar det. Varenda minut, varenda sekund. Måtte julen vara än till påska!

3 kommentarer:

  1. Håller med till 100%, det är en fantastisk tid trots mörker,kyla och snöbrist :)

    SvaraRadera
  2. Underbara bilder! Nu längtar jag hem till soffan och alla juleljus:)

    SvaraRadera
  3. Så vacker du har det där hemma! Håller med om at det är helt fantastiskt mysigt nu på kvällarna, älskar jultiden! :)

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!