26 december 2014

Att kunna summera julen

SÅ VAR GLADA JULEN SLUT, SLUT, SLUT
Julen är förvisso inte helt över men själva julfirandet är över, i alla fall för vår del. Vi har haft en fantastisk jul som verkligen prickat av alla härliga saker jag önskade innan. Vi har ätit fantastisk mat, fått fantastiska julklappar, skrattat, umgåtts och ätit en massa, massa gott godis och kakor. Ni vet, så där så att magen är lite för svullen nu och jag nästan längtar till januari och en chans att strama åt lite.Gästerna har åkt hem och huset är iordningställt. Jag har intagit en tillbakalutad position i soffan och gäspar i takt till diverse program. Jag är nöjd, mätt och tacksam men ser fram mot en veckas vila innan det är dags att jobba igen. Om några dagar är det ett nytt år och nya tag, i allt möjligt. Hälsan, intellektet och så vidare.Men det är några dagar av lättja kvar. Med filmtittande, långa sovmorgnar och stillsamhet.


Men tillbaka till julafton. Vi njöt av massor av god mat. Kräftsill (nomomnomom), brantevikssill, senapsgul, räkor, bruna bönor (well), den finaste skinka vi någonsin haft, en ekologisk liten sak från Scan, varmrökt lax, köttbullar, prinskorv, rostbiff, mimosasallad, ägghalvor, potatis, brysselkål, grönkol, fröknäcke, tunnbröd, pepparkorv och massor mer. Till det julmust, öl, vatten, lite hemmagjord snaps och till mig lite vitt vin.Det.var.så.gott. Vi delade upp maten i tre delar. Till frukost lagade jag risgrynsgröt, till lunch åt vi sill och varmrökt lax och på kvällen åt vi sill, lax, skinka och allt det varma. Ett mycket bra upplägg måste jag säga.


'

& sen på eftermiddagen, då mörkret lagt sig, kom tomten. En rolig en som jag inte träffat förut :-) & det delades ut klappar och öppnades klappar i flera timmar. Vi öppnar alltid en klapp i taget men visa av erfarenhet så är barnen så ivriga och så otåliga att vi lät dem öppna först, fortfarande en och en och i åldersordning men utan att vi vuxna öppnade våra. När de var klara och färdiga att börja leka med sina julklappar var det dags för de vuxna att öppna. Det funkade väldigt bra.
Men nu är det över och det är ett helt år till nästa jul, men jag kommer blogga några dagar till, innan det är dags att låta bloggen vila för i år.
Hoppas att ni har haft en helt fantastisk jul ni också och att ni är belåtna, glada och tacksamma. Kram och kärlek till er alla.

1 kommentar:

  1. Vad mysigt ni verkar ha haft! God fortsättning!:) //babyitscoldoutside.se

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!