2 december 2016

ATT VARA PÅ VÄG TILL DET HÄR:

LONDON LOVE  - ACTUALLY


I feel it in my fingers,
I feel it in my toes,
Christmas is all around mE,
and so the feeling grows
It's written in the wind,
It's everywhere I go,
So if you really love Christmas,
C'mon and let it snow?

Jag vågar inte hoppas på snö, prognosen säger 5-8 grader men det är rätt bra väder när man har två kids med sig (som tycker att allt är varmt hela tiden tills de måste spendera flera timmar ute och då inser att "aha, långkalsonger kanske inte vara en så dålig uppfinning ändå". Lite så. Jag skulle säga att bara det inte regnar är jag rätt nöjd. jag tror jag har packat väl och det går ju att komplettera med en snöoverall på plats om det behövs :-)


Men hit drar vi alltså på en miniweeekend med kidsen i morgon, nu är de så stora att de iaf kan prata lite engelska och resan är faktiskt ett resultat av att Johan sa till Inez att "om du lovar att beställa något att dricka på ett café eller dylikt på engelska så kan vi åka till England". Javisst sa hon. Så nu är det lite upp till bevis. Men iväg ska vi och lite aktiviteter är planerade och barnen har sparat pengar så att jag tror att de nästan har en större reskassa än vad jag har. Dock slipper de betala sin egen lunch och middag ock sånt... Visst är vi hygglos!


Vi har tre stora aktiviteter inplanerade. Madame Tussauds, London Eye och the London dungen. Spännande värre. Plus massor av shopping, god mat, upptäcka lite kända områden som Soho, Covern garden, Kensington etc.


Johan är mest pepp på att visa China town medan jag talar mig varm för Carnaby Street. Även om det inte är i närheten av vad det vad på Sid & Nancys tid, eller ens på min tid då jag bodde där för 20 år sen, på pricken 20 år sen. Åkte nog hem den 6:e dec till Sverige :-)


Men mest vill vi uppleva känslan, det är ju en annan sak att vara i en storstad under jul och Inez och Wille har aldrig upplevt det tidigare (när jag var dör 96 var det Spice Girls som tände julbelysningen på Oxfordstreet.)& det är bra att få träna och höra språket, om än bara några få dagar, höra hur de sjunger ut sin engelska och är överdrivet vänliga (de flesta).& eftersom vi ska dit om några timmar borde jag sova ASAP så det ska jag försöka göt ny. Det kommer nya inlägg, don't you worrie child i eftermiddags som snöglobsintressenter ska kolla lite extra på. Just for you, friendly price, just for you .-) Skojar lite men kolla in i eftermiddag! Så ska jag försöka vise er ute av fredagens London och ett och anat inköp (höhöhö) som vi kan tänkas ha införskaffat :-) Men nu over n out!

1 kommentar:

  1. Så mysigt det låter, London är så mysigt, skulle också vilja uppleva London så här i juletid. Ha en riktigt mysig helg!

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!