25 december 2016

GOD JUL OCH GOD FORTSÄTTNING


SO THIS IS CHRISTMAS...


Oj, jag försvann lite från jorden yta där ett tag känns det som. Jag hade verkligen varken ork eller tid att blogga sen sist. Det är ju, trots allt, alltid så mycket att fixa i sista sekund. I torsdags fixade jag och barnen sillen (dvs genom att stå i kö i Lunds Saluhall) Sen var det dags att fixa en julklänning åt Inez (det där med att slippa springa runt i stan på slutspurten misslyckades jag totalt med...) Väl hemma bakade vi peppar kakor och slog in de sista klapparna, packade inför resan till Skövde dagen efter, städade eftersom vi lånar ut huset till några av våra grannar som behövde extra sovplats och gjorde alla sista minutenfix som behövdes. Så tiden att blogga fanns helst enkelt inte.I fredags åkte vi iväg vid tio på morgonen, körde till Huskvarna för att träffa Johans pappa och sambo och för att få lite lunch och önska god jul. Sen for vi vidare till Skövde för årets julfirande. Det var skönt att komma fram och efter ett tag begav jag och min svägerska Maria oss ner till stan för att fixa några sista-minuten-julklappar. Det var egentligen inte alls planerad men då en inte alltid kan planera omständigheter så blev det så. & det var rätt skönt att komma ner på stan i Skövde vid fem på eftermiddagen för det var inte mycket folk och vi kunde strosa omkring och fixa våra julklappar utan större besvär. Sen åkte vi hem och åt risgrynsgröt och hängde med familjen.
Julafton började med att de flesta hade varit så snälla att de kunde öppna sin var sitt paket som de fick i sin julklappsstrumpa. Jag fick en fin julkula med ett legobygge i som Wille hade köpt (iaf pekat ut) i London när vi var där, det var roligt. Barnen fick VR-glasögon eftersom de var helt saliga efter att de hade testat de Johan hade fått i julklapp häromdagen.   Kan tillägga att det inte var några dyra versioner. Tekniksaker kan vara lite vanskligt att ge bort för lite för ofta händer det att det används en dag eller två, sen är det inte så kul längre.Sen var det såklart julfrukost och efter det åkte jag och Johan iväg en stund, jag var tvungen att komplettera lite till julbordet och eftersom vi hade en liten sjukling i församlingen så behövdes det köpas lite milda saker som roströd, smörgåsrån och blåbärsproviva. Så himla tråkigt att bli sjuk på julafton men det var inte mycket att göra annat än att göra det bästa av situationen.


Väl hemma åt vi sillunch fast den inkluderade köttbullar och prinskorv eftersom våra barn inte äter sill. Gud va gott det är. Införandet av sillunch kan vara något av det bästa. Sill, ägg och potatis, lite lax och rökröra/skagen. Mmmm. Snaps drack vi också, Johan hade gjort två snapsar varav den ene var en rent hittepåsnaps som var rena drömsnapsen. Två dl brännvin special, tre torkade fikon och lite äkta vaniljpulver. Liiiiite för gott.Under maten (som blev lite sen) började Kalle så vi placerade barnen framför två medan vi andra åt klart. Fast det är i samma rum så vi hörde alla de kända replikerna medan vi åt. & barnen (de flesta) tittade faktiskt på hela Kalle. Kul


Julbord och speciellt sill är ju så gott. Vi hade svärmors hemgjorda senapsill, Branteviksill och Kräftsill från Malmöströms fisk i Lund. Det ihop med ägg och potatis. Mmmm. lovely. Skulle kunna äta oftare.


Under granen var det fullt av under bara paket och det var inte bara barnen som sneglade en eller två gånger mot den enorma högen som låg där. Det blir ju lite så, med många barn och julklappar från föräldrar, morföräldrar, farföräldrar osv så blev det en hel del. Älskar åsynen av en julgran riktigt proppad med julklappar. Som tur var låg där några riktigt fina till mig också :-)

När mörkret lagt sig var min svåger Andreas tvungen att kila över till grannarna för att mata katterna och typiskt nog kom tomten precis när han var borta. Men han fick sina julklappar när han kom lite senare (men då hade ju tomten hunnit gå...).


I år delades alla julklappar ut sen fick barnen öppna var sitt paket samtidigt så att det hela skulle gå lite snabbare och de inte skulle tröttna ur. Efter att de var klara kunde vi vuxna starta vår öppning. Jag fick fantastiskt fina julklappar. En Marlene Birger-plånbok, EN Eos Vita lampa i storlek large (har en medium sen innan), ett macroobjektiv till kameran (woohoo men gud va svårt när man är van vid att kunna zooma), en UV-lins till kameran, en 3D-jordglob som man kan sätta pins på olika ställen där man varit (vi har redan en men den här var lite annorlunda och med fler ställen att sätta ut pins på), en vacker poncho, ett glasrör till vår Gloria från Klong så att man även kan sätta en blomma el liknande som i en vas.

Jag har med andra ord varit en väldigt snäll fru i år. :-)Sen var det dags för julbord igen och klockan närmade sig nio och efter det var de leta av oss rätt slagna hjältar även om vi var uppe till efter midnatt. Men julen var lyckad, trevlig och väldigt god. Hoppas att ni också har haft en härlig julafton och julen är ju inte slut än. VI ska äta julbord nu igen och försöka få i oss lite av all den mat vi inte lyckades trycka i oss igår :-) Det ska nog gå.


Vi hörs senare eller förhoppningsvis i morgon.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!