25 oktober 2013

Att ha varit på landet och fotograferat de första juldekorationerna

Förra helgen befann vi oss i Skövde och hade en hel lördag att spendera på precis vad vi ville med fina farmor (barnens), svägerska (min) och lite kusiner. Svåger och en liten kusin var på ridning så vi fick klara oss utan dem men det gick bra det med.

Vi satte fart mot Butik Östergården, en liten gårdsbutik & café bland gärdsgårdar och färgsprakande höstskogar en bit utanför Skövde. & väl där steg vi in i ett myller av vinterland, dekorationer, höstiga pumpor och rostiga cyklar och spikar. & doftljus, en mängd olika doftljus men ännu ingen tillhörande julen.

Min egen jul är relativt sparsmakad (tycker jag själv) och det är inte så mycket dekorationer men ett par stycken får alltid komma fram. Men därför är sådana här butiker mer en skådeplats än en köpeplats för mig, jag gillar att titta men köper sällan. Det är en inspiration och en underbar känsla utan dess like, vare sig man gillar shabby chic eller inte.

& även jag hittade småsaker jag hade kunnat tänka mig, om det inte var i mitten av oktober och det är alldeles för tidigt att handla ens den allra minsta juldekoration. Som de silvriga renarna och den vackra ljuskronan som med sin enkelhet känns modern och elegant.

Men det är ett hett tips om ni bor i Skövdetrakten och vill insupa lite julstämning och dessutom fika över hembakade kakor och en god kopp kaffe.
2 kommentarer:

 1. åh vilka fina saker :) gillar speciellt fåglarna! Julfåglar är något jag och min mamma snöat in på senaste åren, det är väldigt fint att ha i pyntväg! Tyvärr hittar jag sällan sånt pynt, men nu tänds ju hoppet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fåglarna är ju så fina. H&M har en del fåglar också, på handdukar, förkläde och servetter. Skynda till webshoppen och titta om det passar!

   Kram

   Radera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!