10 september 2016

LEXINGTON - MY KIND OF CHRISTMAS


KLASSISK JULSTÄMNING PÅ HÖG NIVÅ.Jag älskar Lexingtons julbilderbilder, de lyckas alltid få till den där stämningen som jag önskar att jag själv skulle kunna återskapa. Man vill ju inget hellre än att hitta en vinterbonad stuga där det är garanterat snö ute på förstukvisten, bädda sängen med cirka tusen filtar, täcken och kuddar. Fårskinn på golvet och doft av nykluven ved. & från en annan del av huset sipprar sig dofter av morgon kaffe och varm choklad med grädde fram till den mysiga sängen.

På golvet är det kallt så ett par riktigt varma tofflor är att rekommendera, även om du bara ska ta sig den lilla vägen från sängen till soffan, för än har kaminen inte riktigt hunnit värma upp hela huset. & i soffan lindrar du in sig i täcken och filtar, drar upp knäna under dig, sluter händerna kring den varma muggen med varm choklad och tittar ut över snöflingorna som dansar som änglar utanför fönstret.

Frukosten avnjuts under tjut och skratt, barnen kan inte riktigt hålla känslorna i styr, snart är det julafton. & de sneglar på paketen som ligger under granen, försöker lista ut vilket som är till var och en och om tomten faktiskt finns (det gör han såklart!). Det doftar kanel  från det nybyggda kaffet och saffran från de varma lussekatterna som dukats fram. Kanske även lite nejlika då det traditionsenlig ligger nejlikoprydda apelsiner lite här och var som dekoration och doftpåminnelse.& när frukosten är avklarad, kroppen är varm av gos, mat och het dryck så är det dags att ge sig ut i snölandskapet. Barnen tar var sin spark och far fram och tillbaka över de små kullarna medan farmor sätter sig bekvämt tillbakalutad i förstukviststolen som omsorgsfullt bäddats med renskinn och massor av filtar för att hon ska kunna sitta där och titta ut över landskapet och sina barnbarn utan att frysa. Kanske kommer du ut med en kopp med varm glögg, lägger en hand på hennes axel och känner att det här är det som skapar minnen för livet...Det är min Lexingtonjul det - Vilken är din?

1 kommentar:

  1. Å vilken härlig text, du har skapat i mellan bilderna..det är som en saga..kunde känna atmosfären och hur det skulle vara att själv får uppleva en lexingtonjul!
    Härlig blogg!!

    Sara

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!