14 juli 2016

Alldeles för tidigt men redan tankar på jul.


ETT JULIGT HEJ MITT I "SOMMAREN"


Nyss hemkommen från härliga sommardagar i Italien kan jag konstatera att vädret inte är riktigt lika bra här hemma och jag kommer osökt att tänka på höst och julförberedelser. Det är givetvis alldeles för tidigt. Alldeles, alldeles för tidigt. Men det slår till lite då och då. Som den guldfärgade bilen på Autobahn som fick mig att tänka på årets jultema. Eller när jag ser hur våra små tallar växt sig stora nog att sätta julbelysning i i år. Eller när jag packar in några vinflaskor som fick följa med hem från Italien och får flytta på förra årets glögg och börjar fundera på vad Blossa, Saturnus och alla de andra ska presentera för smaker i år.
Det är så mycket som ska förberedas inför en julsäsong. Eftersom det i flera månader blir minst ett till tre inlägg om dagen är det bra att vara beredd. Att redan nu planera in resor, marknader, godistillverkning, jultema, fester, provsmakningar, tävlingar och bloggstil. Det är dags att byta header och kanske plattform. Jag skulle vilja ha en mer anpassad blogg som passar mina behov bättre så det tittar jag på just nu. När vädret ändå inte bjuder in till strandhäng, grillfester och trädgårdsarbete så kan jag lika gärna använda tiden till nyttigheter som att förbereda bloggandet. Det tar nämligen grymt mycket tid varje höst, fantastiskt rolig, underbar och givande tid men ändå tid. & ju bättre förberedd jag är, desto bättre upplevelser blir det för er (hoppas jag).
Så därför sitter jag nu här och tänker för julen istället för att ligga i en solstol och lapa sol. & en av de sakerna jag känner allt starkare är att jag definitivt ska föra in mer rött i julen i år. Nu får det vara slut på den allt för stilrena stilen, jag behöver lite värme och magi och det tycker jag att rött medför. Så guld, vitt, grönt och rött blir troligtvis årets tema. Mycket granris, hyacinter, amaryllis, buxbomskapelser ihop med härliga röda sidenband, röda äpplen, ljus i mängder och värme, värme och mer värme. Det tror jag blir ett par koncept i år.
2 kommentarer:

  1. Jag känner så väl igen mig, många små saker som väcker tankar på julen...
    Jag hade några år med vita jular här hemma men så för något år sedan tittade jag på foton från tidigare jular och kände bara att jag måste ta tillbaka den röda färgen till jul. Den ger en sådan ombonad och stämningsfull känsla och vitt har jag ju redan som bas i hemmet :)

    SvaraRadera
  2. Ja varför inte tänka JUL när vädret är mer HÖST än sommar,då blir man glad o nöjd samt om man kan förbereda sig så gör man litet gott till sig själv,så känner jag. Tankar till JUL är kanske litet tidigt men ändock flimrar det till litet tankar runt denna vår fina högtid. JA RÖTT är bara det bästa o grönt o vitt allt blir så ombonat med dessa färger. Tiden rusar fort o skall man kanske göra saker som sy eller virka o sticka något eller kanske slöjda,är det nog god tid att tänka till. SÅ TÄNK JUL i regnvädret så lysr solen inombords. När solen tittar fram NJUTER VI AV DEN

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!