CORNFLAKESCHOKLAD Här ska ni få receptet på världens enklaste julgodis, I shit you not. Allt du behöver är: 2 kastruller 1 sked 1 bakplåt 1 bakplåtspapper 2 msk olja 200 gr choklad efter smak (ljus, mörk, vit) 4 dl cornflakes 2 dl kokosflingor. Ok, allt framplockat? Då kör vi! |
Koka upp ett vattenbad, bryt chokladen i mindre bitar, lägg dem i den översta kastrullen och häll på 2 msk olja (rapsolja eller vilken olja ni nu har hemma). Låt chokladen smälta sakta i vattenbadet och rör med jämna mellanrum så att oljan och chokladen blandas. |
När chokladen har smällt häller man i cornflakes och kokosflingor och rör ihop till en härlig, kletig massa som doftar ljuvlig choklad. Har ni en för liten kastrull kan man givetvis blanda ihop ingredienserna i en annan bunke. Rör ordentligt så att chokladen riktigt gosar in sig ordentligt med cornflakesen och kokosflingorna. Mer gos dessto bättre är det. |
När smeten är klar tar man fram sin bakplåt, lägger ett bakplåtspapper på och börjar att klicka upp små högar med jämna mellanrum på plåten. Använd en matsked så blir det lagom stora bitar. & så var det nästan klart. Visst gick det fort? Nu ska chokladen stelna och det gör den allra bäst i kylskåpet men har ni det kallt utanför husknuten så går det ju lika bra att ställa ut plåten för att få chokladen att stelna. Klart. & nu kan ni njuta av ert alldeles egna julgodis som högst tog er 20 minuter att göra. Bra va! Lycka till! PS. Man kan i princip hälla i vad man vill i chokladem. Rispuffar, popcorn (det ska jag prova i år), havrefras, brand flakes etc. Det är bara att prova sig fram. DS. |
Vilken bra ide med julblogg! Här hittar man en madsa bra tips! Älskar också julen:) kram Nilla
SvaraRaderaVa kul att du tycker det, du är hjärtligt välkommen tillbaka! Kram
RaderaMen alltså gaaaah, det här fick det att vattnas i munnen på mig, haha. :) Tack, det här kommer jag att göra i december!
SvaraRaderaHärligt! Kram
RaderaSå gott men enkelt och det gillas.
SvaraRaderaVisst är det så, ibland behövs det inte så mycket för att göra något eget :-)
RaderaKram
Åhååå va sugen man blir! Detta är något som absolut kommer att provas! Tänk va gott att ta apelsinkrokant choklad, blir nog en härlig julig smak de också :))
SvaraRaderaDet var ett bra förslag, man kan ju smaksätta chokladen också, det måste jag ju prova. Tack för tipset!
RaderaKram
Cela m'a l'air tout simple et bon!
SvaraRaderaJe garde cette recette sous la main.
Chez nous cela s'appelle des" roses des vents" ...
Amitiés
Anne
Heureux d'entendre.
RaderaJe vous remercie.
Amitiés
Heléne